Skil først de stuetempererede æg ad. Sørg for, at din røreskål og rørepindene er meget rene og helt uden spor af fedt. Der må ikke være rester af æggeblommen i æggehviden. Det vil gøre dine piskede æggehvider særligt smukke.
Pisk æggehviderne i standmixeren, indtil de er faste. Når æggehviden allerede er ved at blive lidt hvid, tilsættes sukkeret gradvist med en skefuld.
Pisk æggehviderne, indtil der dannes faste toppe, og du har en flot skinnende sne. Sukkeret skal nu være helt opløst. Test det ved at sprede noget af sneen mellem fingerspidserne – hvis du ikke kan mærke nogen krummer, er blandingen færdigpisket.
Skrab vaniljekødet ud af vaniljestangen, og bland det i den piskede æggemasse.
Sigt majsmel over blandingen, og tilsæt eddike. Fold begge dele godt sammen.
Bred marengsmassen ud i en cirkel på et stykke bagepapir, og smør den godt ud. Lav en fordybning i midten – det er her, flødeskummet og frugten skal ned senere. Du kan også lave to tyndere (lidt mindre høje) cirkler og senere lave kagen i to lag.
Forvarm ovnen til ca. 130 °C, og bag pavlovaen i ca. 60 minutter. Kagen skal være cremet på ydersiden og have en fast konsistens. Indeni er en pavlova dog stadig skummende og blød. Det er vigtigt, at kagen køler helt ned i ovnen efter bagetiden. Åbn ikke lågen til bagerøret, da pavlovaen ellers bliver for
Tip Til Forberedelse:
For historisk interesserede kokke: Newzealændere og australiere er ikke helt enige om, hvor pavlova egentlig kommer fra. Hver især påberåber de sig "opfindelsen" af denne opskrift. Det er dog relativt sikkert, at den russiske balletdanser Anna Pavlova og hendes puffede tutu var inspirationen til Pavlova-opskriften i slutningen af 1920'erne.